Selasa, 27 Mac 2012

dilamar?

cik bit selalu tertanya tanya apakah perasaannya bila diri dilamar oleh seseorang untuk menjadi isterinya. berdasarkan keadaan semasa cik bit, cik bit rasa cik bit akan sangat terharu sebab akhirnya putera penyelamat telah sampai selepas sekian lama. bajet bajetna cik bit akan nangis la..tapi..

malam tadi, seorang lelaki yang cik bit rasa berada di taraf adik - adik telah mengusha usha setelah lama dia memerhati sebelum ini. malam tadi pertama kali dia berani bercakap dengan lebih santai. selama ini, dia hanya memerhati.

bermula daripada mengingati nama penuh, adik ni takmo regards cik bit sebagai kakak walaupun kawan dia dah panggil cik bit kakak. biasalah, orang awet muda kannn..bila bab umur, adik ni teka umur cik bit 18 tahun okkkeyy..hhahaha..da gelak2 pasal umur..cik bit suruh dia teka lagi dia letakkan umur maksima untuk cik bit buat masa sekarang adalah 24 tahun. it sudah terlalu tidak masuk akal untuk dia.

oleh kerana beliau sangat bising, cik bit menyatakan umur cik bit adalah 30 tahun. haruslah muka beliau terkejut. soalan seterusnya, "Napa awak tak kawen lagi bila umur awak dah 30 tahun?" Deng..terkedu seketika nak pikir apa jawapan nak bagi tapi akhirnya cik bit jawab malas nak kawen sebab laki membosankan.

reaksi beliau? beliau menyatakan beliau tidak begitu dan bertanya adakah cik bit mahu kawen dengan dia. adoih la dik..penat la cik bit tergelak. tapi bila tengok muka dia berubah, cik bit berhenti gelak. dan dia terus bertanya ""kenapa? tak boleh ke dia?". dan jawapan standard cik bit, xmo la kawin dengan adik - adik. habis je jawab, cik bit terus pandang keluar kenderaan sebab dah malas nak meneruskan perbualan tu.

dik, memang la akak ni nampak macam baya - baya awak je (ok, ia statement yang sangat perasaan), tapi ketahuilah yang akak ni bukan ambik spm gaya zaman awak. makanya, simpan je la niat murni tu untuk orang lain. btw..awak dah buat tanggapan akak mengenai dilamar itu salah sama sekali...hahhahahahhaha
Catat Ulasan