Rabu, 30 Disember 2009

bit..submit ur thesis

i got few miscall from him
2 lazy to return his call
but i did
n i surprised with the outcome
he called..
just to remind me 2 submit my thesis
as i be their alarm to submit their's
n because they want me 2 b there..
receiving d scroll with them
n
i'm touched..
thanks bro..will work on it..
thanks 4 d spirit injection..
i really need it :)
tonight..after d movie..

Sabtu, 26 Disember 2009

review 2009..

2009..da brapa hari je lagi tinggal..banyyyyaaakkk sangat2 menda yang jd..started with a good day..lepak2 ngn pakcik yg panjang ngn aktiviti yg best..tp..yg best 2 x lama rupanya..adeihh..
relationship ngn pakcik yg sgt2 aku treasure berubah sket bla aku pindah kajang..pakcik sgt care..satu kejutan bla pakcik pandai cakp rindu bla x jmpa..wpon da bgtau live..msg lg nk bgtau bla aku wat x dgr..trasa sgt dsayangi masa 2..tp..bla ckp psl relationship lbh srius..pakcik kata dia x layak..n mcm2..relationship da x sama lg..tambah2 bla ada menda yg keji 2..aku xleh nk salahkn or marahkn pakcik sbb aku rsa dia pon sama ngn aku..mangsa keadaan..akhirnya..relationship 2 hancur trus..sbg kawan pon xde...tahniah la penjahat..berjaya perancangan kamu.. :(
ilang pakcik mmg buat aku mereng..apa2 pon rsa nk nangis..da x nmpak dunia skeliling..spek8 yg ada pon da x nmpk..waktu yg susah..tp aku kuatkn diri..tp ia x smudah yg d cakap..sblom pakcik totally ilang..menda yg paling x sangka jd..hhhaha..approached by jiran sblh cubicle..mmg sangat terkejut..sbb kami xde la rapat sangat masa 2..sorry..x dpt nk trima akal ni sbb kamu sangat muda banding sya wahai jiran sblh cubicle..
saying no..makes inche jiran sblh cubicle jauhkn diri..tp aku x larat nk ilang lg..sbb dia yg paling rapat ngn aku d office..aku cuba rapatkn smula jurang..tp beware takut terberi harapan palsu yg mmg aku rsa x akan ada..bla dia tau crita sbnr pasal pakcik..dia lbh care..tp ia buat aku makin takut..sbb ia bkn masalah yg aku rsa aku nk dia tanggung bsama..tp sirius..keadaan jd lbh mudah bla dia ada bsama..
kwn2 da bg smangat utk lupakan pakcik..trimas kawan2..really appreciate it..aku mula buka mata..tp aku x nmpak sesiapa..aku serahkan pada Tuhan..dan Dia berikn aku mimpi yg aku x sangka..mka..aku mkin pening..aiyakkk..
di kala ini...pencuriHati muncul..mmg slma nih x nmpak wpon dia ada je dpan mata..aku try commit ngn penungguan yg dia minta..cuba faham apa yg dia perlukan..rupanya aku x tahu..pakcik jd ancaman buat pencuriHati..frankly..mula2 mmg ya..tp..bla mimpi 2 dtg..aku yakin dgn pencuriHati..anggap la aku apa pon..tp aku yakin ngn instinct yg ada..kami mencuba dgn bersungguh2..dan aku rsa ia bjaya bla kami berbbq dgn best..bru trasa kasihnya pencuriHati..tp..skali lg ujian datang..aku cuma btol dpt kasih 2 seminggu..berakhir bla aku luahkn smpi bla harus tunggu..wpon bkn trus kpada dia..
keadilan utk aku..satu alasan yg aku x rsa kuat..tp kami perlu amik jln masing2..ia hari yg teramat sukar..aku igtkn ilang pakcik da susah..rupa2nya ilang pencuriHati lbh azab..aku tau apa 2 rsa nightmare..tjaga tgh malam n nangis..kna buat muka slamba bla terserempak kt ofc wpon gla nk nangis..x dpt tdo wpon kpala sgt sakit..sgt x best..tp yg bgusnya..aku da reti main sudoku..aktiviti bla aku x dpt tdo..dr otak mrepek..baik concentrate main..
waktu2 susah 2 berakhir bla pencuriHati da mampu nk borak semula ngn aku mcm dlu..wpon x sama mcm waktu yg pendek 2..tp ia masih bmakna..pencuriHati kembali sbg rakan spejabat yg best da ckup bgus..lgpon..jiran sblh cubicle masih ada..tp..x lama juga..bla puteri ksayangn bliaw mula jeles..aku cuba paham..waktu utk jarakkn diri..huhuhu~
d kala ni..pencuriHati muncul lagi..trimas dear..really222 appreciate it..kami rapat mcm biasa smula..tp dgn psanan..pencuriHati mau aku mulakn yg baru..lupakn semua yg lama dan bg peluang kpada org lain d luar sana..entah laa..dan aku masih d sini..mencuba penuhi impian pencuriHati..untk pastikn aku totally move on b4 2010..wish me luck..if i still have it :(
terpanjang plak review emotion part..hahhahaha..2009 is a really tough year for me..but seems like i get through it..dapat keje ngn MIROS mcm yg d kehendaki..completekn master course wpon thesis blom submit..aiyyaaa..(jen..ko nk tlg aku proof read x??hehhehe)..da pindah umah duk sorang2 utk bdikari..spek8 bday celeb yg best..thnx peach n nabil 4 cute cup cakes :) sgt bz ngn keje..ke sana ke mari..2009 buat aku dewasa..hahahha
dlm semua menda yg jd..aku masih anggap pencuriHati menda terbaik yg jd pada aku tahun ni..apa ye nama yg plg sesuai nk bagi pada kamu??thanks a zillion dear..for being there..dua kali ko muncul time aku ilang orang yg rapat..trasa macm tangan d tarik masa aku tenggelam..ni yg buat aku yakin ngn phrase 2..
"stay with me"...
yes..i love 2..
p/s: jen..ni menda ikhlas..sila jgn marah..love u 2..hahahha

Ahad, 13 Disember 2009

bila sy ilang kamu..

aku igtkn.. bla aku ilang kamu.. aku hanya ilang kamu.. tp.. rupa2nyaa.. aku ilang selera terhadap solero sbb aku akn tringtkn kamu..pas2 sedih..huh!! aku ilang tumpuan memandu lalu..ktampanan shawn ilang.. sbb aku g langgar tiang..lagi..aiiyyaa paling penting.. yg aku bru sdar.. aku ilang berat badan.. huhuhuh..igt senang ke aku nk tambah demmit!!! kamu sangat hebat memberi kesan wahai pencuriHati..huh!!!

Rabu, 9 Disember 2009

told ya..

told ya..ia cuma sementara..bahagia itu cuma seketika..masih perlu move on..he's not back and won't b back.. da ckup rabihah..x perlu lagi care..bcoz u're not care as a friend..even as bestfriend..care s special someone but then hurt again.. he would survive..he doesn't need u.. move..move..movvvveveee kalo la masa bleh d putar..aku mau perkara ni x pernah jd..sbb ia sgt penipuan!!!!

Jumaat, 4 Disember 2009

it just happened to be

just came back ftom PD..ada bengkel RUBC 3 hari 2 malam..penat..byk menda nk kna pk..nk kena type..siap kna paksa lagi..tp kuturutkn sja.sbb ku tau ku sayang kamu..dan mungkin ini kekuatan yg kamu tau..demmit.. byk sangat menda yg berlaku..suka..duka..suma pon blend well..tp..bla kamu ada bsama..ia trasa mudah..menda duka 2 mcm x berlaku..tp..bla d ingat balik suma 2 sementara..ku jadi sedih..kamu tau kn?? thanks dear..for being there..for spending ur sleeping time talking and listening to me..it means a lot..specially when u let me hear you and let you hear me..thanks.. i'm happy..even it's just for that short moment..

Isnin, 5 Oktober 2009

love or like??

when u said u like me.. you're not making me happy enough i AM liked by a lot of people so.. what would be differ if u like me?? d greatest will be when u said u love me hahhahaa **harap maap..pemilik blog tgh wengg

wut i need?

Jumaat, 4 September 2009

patah tumbuh ilangnya berganti

ini yang slalu dperkatakan..org2 lama pon kata..yati pon kata..opsss..adakah yati juga merupakan org lama??urmm..sila terima hakikat ya sis :)
ini adalah rebung..bla yang lama dh patah..rebung akan menggantikan..dan rebung akan membesar menjadi kuat dan mampu menampung semua beban :)
aku mungkin da ilang pakcik kesayangan aku..tp..akhernya tuhan bagi aku ganti yang ramai..mekasih Ya Allah kerana tolong rabihah..bukan kata spek8 x ada..tp aku perlukan juga manusia2 yg dekat dengan aku..yg slalu ada d skeliling aku..agar aku x rs aku sorg2..dan ada juga manusia2 yg menggantikan tempat pakcik d hati dan d mata..wpon x sepenuhnya..a.k.a sebahagian..hahaha mkasih ya kamu..kerana:
  • ada bla saya perlukan kamu
  • mjadi pendengar yang baik
  • sabar dgn prangai x snonoh sy
  • suka kan masakn sy (tp sy mmg pandai masak kn??
so..masihkah saya perlu bersedih dengan ilangnya pakcik??pakcik dalam kenangan..thanks pakcik sbb pernah buat budak kecik rs happy dan bahagia :)

Rabu, 19 Ogos 2009

resolution revision

ok222...stelah skian lama x menconteng2 d sini..sy persembahkan sesuatu yang baik dan bermakna utk kamu..dia dan sumanya..kita review and revise 2009 resolution..tgk apa yg perlu dtambah tolak dari sini..ok..ni yg d tulis sblom ini..apa yg saya mau??
  • sy mau grade master degree in occupational safety n health management dgn sangat bergaya..
erkk..ni masih dlm proses..data analysis mcm x reti nk buat je..demm..xpe22..nnt sy mintak tolong tunjuk ajar ku sifu..insyaAllah berjaya dlaksanakan nnt :)
  • bayar Shawn dengan duit sy sendiri..x pyh guna duit mama lg..hahaha
hehehheheh..bayar shawn sendiri mmg berjaya..sangat berjaya..hhahhaa..tp..bla shawn luka2..sy perlukan fama banking...lebiu la mama..dan..bla kena bayar road tax..hehhehe..juga perlukan fama..apadaaaa
  • menyimpan amalan mulia..sekurang2nya 2k..(doakn sy tdak tergoda)
tettttt..tdak berjaya...sy hanya mampu simpan 0.75k..kemudian..ada setan menghasut..lalu 0.75k itu juga lesap..huhuhuhu...
  • memenuhkn tabung sy..(sapa2 nk bg aku tabung..sangat d alu2kn)
etttttteettt..juga x berjaya..sy jarang2 je buat dentingan kepada tabung ini..ok22..skang juga sy buat dentingan..ting..tingg..tinggg...dahhh :)
  • menambah berat badan mejadi berat ideal..goal: 52 kg..haahah
ok...ni sy sdah jadikn kenyataan..menjadi 47kg..hahhahah..aina jjuga kata sy da gemok..bgus ah pek..tp..52kg..bla drevealkn kepada kekasih gelap sy (jeng222...sy x bgtau sesapa lg nih)..bliaw merasakn ia terlalu banyak..dia suh saya menten 47 kg je..mcm mna??nk tambah ke x nih??kawan22..sila usulkn pandangan anda
  • menjadi researcher a.k.a cognitive science officer yg bgus dan mantap
hehehehhe..berjaya (trasa diri mantap membuat kajian)
  • menambah sumbangn kepada keluarga
yaa..juga berjaya :) sy nk belikn aboh kete baru..baik kn sy..hahhahaha
  • lebih menghargai org yg sayg sama sy..
ye...sy hargai kamu semua..dgn cara unik sy sendiri..hahha..sila terima seadanya :P
  • membiarkn lelaki kesayngn saya mencari arahnya sendiri tanpa rsa sakit
uhuxxx...ini merupakan satu penipuan yang nyata..sy masih tdak berjaya..wpon kamu masih mampu melihat sy senyum dgn manes dan menawan..hati sy x senyum begitu..senyuman sy palsu semata2..mmg sy nk biarkn dia pergi..tp sy mau dengan cara yg baik..bukan dgn cara ini..sy x suka..sbb sy tau sy sygkn dia..huhuhuhu..dgn cara nih..sy rs sy tunduk ngn kekejian org lain..dan sy x suka kalah..ia buat sy xmo lepaskn..mcm mna nih??sy perlu idop ngn aman bahagia..huhuhuh..rakan22..sy benarkn kamu semua lempang sy..dua kali seorang je..maksima.. oleh krana pemilik blog da sedih..kisah ini perlu dhentikan..babaiii

Rabu, 29 Julai 2009

apdet kehidupan

hohohooh..gila rindu.. lama x mencoret32 kt sini.. aku masih bz d opis.. skang aku cuti seminggu punya cuti yeaahhhh alasan cuti adalah untk collect data tp aku rs mcm x mampu aku down.. diorg kerek xmo bg cooperation.. i hate u guysss aku rindu spek8 dh lama gla aku x berwayang sama kalian aku nk g mandi manda ngn korg huhuhuh sila la dtg minggu dpan minggu ni.. 3 org kwan aku akn kawen tahniah kak yash, inche jiran, mr hairul moga bahgia ke anak cucu.. aku?? masih lagi ngek begini tp..aku da mcm nk suka org lain hahhahhhaa.. sila jgn cari pasal ye Rabihah.. sekian.. da tatau apa nk ckp hhahahaha

Selasa, 23 Jun 2009

pakcik dan masa depanku

napala susah sangat nak lupakan dia??napa aku sayang dia??napa Allah jumpakn aku dengan dia??buat aku rasa sangat sayang dengan dia kalau dia bukan untuk aku??ni semua soalan yang aku tak rasa aku ada jawapan untuk masa sekarang..tapi yang pasti..aku masih sayangkan dia..walaupun aku berkali kali kata x mau sayangkan dia lagi.. penat..ni perasaan yang kadang kadang dirasakan..sedih..sangat selalu..happy dan bahagia..ni yang dah x selalu ada..tp bleh meninggalkn kesan yang lama dalam hati aku..sakit..bila tau or nampak dia dengan orang lain..walaupun menda 2 cuma dlm mimpi..msih bleh buat aku rasa amat222 sakit..lg pula bila mimpi dia dengan kawan sendiri.. aku tau aku sayang..tp rasanya aku pun tau sayang tu x ke mana..tp napa nk kena stay that way??slama ni bila kawan kawan kata dia gunakan aku..aku deny..tp bla Staqoe yang bagitau..aku trasa confuse..aku cuma cerita sangat basic dengn Staqoe..tp dia bleh kata menda yang sama..Staqoe kata dia gunakan aku in sense of perasaan.. Steqoe kata..aku kena move on..lupakan semuanya..putuskn terus hubungn dengn pakcik..sbb kalo x aku x mampu nk move on..Staqoe kata lagi..kalau satu masa nnt ada lelaki lain muncul..aku x adil dengn laki 2..sbb dalam hati aku masih ada pakcik..Staqoe jugak kata..kalau dia adalah lelaki yang baru 2..dia xleh trima kenyataan menjadi 2nd choice kepada menda yang x pasti..mekasih bro..tp aku rs susah..aku rs x bleh Gangstarz plak cakap..kna usaha..kena belajar..mula2 memang sakit..tp lepas 2 akan biasa..dr biasa akan bahagia..mcm naik basikal..ada 2 roda..masa kecik2 ada 4 roda..bila 2 roda sisi d cabut..kita rasa x sronok..akan slalu jatuh..bila jatuh akan nangis..sakit..lma2 kita akn biasa dan lepas 2 bleh ride dgn sronoknya dengan 2 tayar..2 roda 2 ibarat kaki kita sdr..lg 2 roda adalah kaki org yg kita sayang.. mekasih kawan2..bg aku suma kesedaran nih..aku cuma mampu nak dengar buat masa sekarang..aku x mampu nk aplikasi..aku sayang dia..konsep yang aku pegang skarang ni..aku xmo lepaskn apa yg aku ada untuk benda yang aku x pasti lagi..melainkan aku btol3 dh pasti dgn yg lain 2..tp Steqoe kata..masa 2 nnt aku dah terlambat..betul ke??entahla...huhuuhuh

Jumaat, 12 Jun 2009

heart breaker??

slama nih aku rasa menda nih senang je bila dia buat aku sedih aku rs dia mcm x kesah aku yg sedih..kuciwa..lost wpon dia kata dia pon kusut tatau nk pk tatau apa nk d buat.. aku rasa dia tipu sampai laa bla aku yg buat org mcm 2 aku rs susah aku rsa bersalah lg2 dia mula buat menda bodoh.. aku rs tersepit kamu.. aku da paham apa yang kamu rasa.. maka.. aku buat satu kesimpulan.. BREAKING PEOPLE'S HEART IS NOT EASY.. moreover when we care about him / her..

Rabu, 3 Jun 2009

saya putar jenn..

*Begin copy here*

INSTRUCTIONS: 1. Start copy from "Begin Copy Here" until "End Copy" to your blog.

2. List your favorites from A-Z.

For example, starting with the alphabet A, you can list down your favorite Actor, your favorite Anthem, favorite Aerobic exercise or even your favorite ABBA's song. As long as it starts with the letter A. Then move on to alphabet B. You can list your favorite Book, or Bag, or Blog, or even your favorite Boxer shorts! It's entirely up to you! Repeat the same with alphabet C, D, E and so on until Z. If you can't think of a word that starts on that particular alphabet, you may visit FoongPC's blog for a comprehensive list of words. 3. Tag 7 people.

*End copy*

Senarai A - Z CikBit

A for acik. This is what my siblings and parents call me. They will call me nicely if they want something..damn!!

B for Bit. Hi, I'm Bit..B.I.T. bit ok..not beb..bik..understand??

C for che chik. This is what my nieces and nephews call me. Unique right???I knew it :)

D for damn. I always use this word nowadays when i feel annoyed or to express my disagreement..hehhehe

E for email. I got 2 emails but i have the access to four emails..hahhaha..i like dis

F for friendly. I AM not friendly, OK??

G for Gabai. I like dis place very much, swimming with spek8 and my family here even though they look like dugong.hahhaha

H for Hendra. He is d one i like the most ..hehheeeh

I for Ilyas. He just went back to Kelantan dis morning.

J for jokes. I love people who knows how to jokes with me but not joke me around..

K for Keramat. This is a nice place for dinner or lunch. We can have chicken chop with KL night view for dinner and ikan bakar for lunch..sluurrrppp

L for Lukman. My supervisor, please give me a great flying color grade ok??

M for milk. I love fresh milk produced by Dutch Lady

N for Night Safary. Pakcik, u promised me that we are going to nite safary one fine nite. but, when is it??

O for oat biscuit. This biscuit is very good. Make me full, low calory but..u're a bit mahal laaa...huhuhu

P for Perak. I don't know why i get excited when knowing some people from Perak. I don't think i have anything special about them . why laa???

Q for Que Haidar. I like him in Gol n Gincu..sengal..hahhahha

R for Rain. I love running in rain with my friends during my secondry school. But then we get scold by ustazah..hahhaha.. I also love wosyau Rain..ahaxx

S for spagethi. My cousins and AinZ said i made a delicious spagethi..hheheheh

T for TaliKasut. He is my friend.

U for umbrella. I put my umbrella next to driver seat in my car. People who borrow my car said it is uncovinient for them. But, do i look like i care???hahhahah

V for vanila muffin. Muffin from Kenny Rogers..waa...nyum222

W for weight. I'm 46 kg now..which makes me in the middle of thin and OK. for BMI.. huhuhu..6kg to go

X for x-ray. Only by having this technology i confirmed that i got a broken left shoulder

Y for yogurt. I only eat the blueberry taste as it tasteful..

Z for zZZZZzzZz. This is what i like the most when i'm tired..hahhaha

p/s: tatau la nk tag sapa..suma org je laa..bru la adil :)

Jumaat, 29 Mei 2009

electric shock

kita selalu d igtkn jgan melebihi kwasn kuning bla mau naik train..bcoz of high voltage electric..slama ni aku tertanya2 la gak mcm mna keadaan kalo kna menda alah 2.. skang aku dh ada jwpnnya..sila lihat ini video p/s: manage ur emotion, value ur life.

Khamis, 28 Mei 2009

syurga cinta

semalam aku g tengok crita ni dengan mamat2 opis aku..wpon adanya mamat2 ni segan mau ngaku nk tengok cite ni..mreka memberitahu rakan2 opis yg lain bahwa kami mau nonton night at the museum 2..apakah..xpe laa..consider control macho.. GSC di putrajaya adalah tempatnya..seriously..full..kitorg hanya berjaya dapat tiket tempat duduk on 2nd row from screen..tp..mamat2 ni masih cekal nk tengok (cuak gak kalo mereka tukar fikiran) d good of story:
  • cite ni lain sket..biasa anak org kaya yg playboy n rosak akhlak..hanya anaknya..cite ni psl satu family yg rosak akhlak..bapaknya yg suh anknya g kuar mlm..
  • heroin yg alim ni..bkn dr family yg sderhana..tp family kaya jugak..biasanya kn x mcm ni
  • ada kisah muslim yg salah tanggap dgn Islam sendiri..ada dialog nih "Kita kn dh banyak bg sedekah..nk mati kang kita g la haji..kompem x masuk neraka"
  • konflik lelaki yang bertaubat dengan egonya sendiri..dia baca bismillah bila nk minum arak??
  • banyak ilmu Islam yg diceritakan dalam nih..aku btu tau jodoh ada 3 jenis
d not good of story:
  • haziq 2 comel..tp sebutan dia sgt pening..maybe sbb dia xde gg kott
  • ada benda yg kureng sket..tp aku tatau apa dia..hhahaha
kesimpulannya..aku rs korg kna g tengok cite nih..banyak pengajarannya..dan dia x macam cite cinta yg biasa2 je..

Isnin, 25 Mei 2009

shopping itu amat memenatkan

itu yang aku rasa.. napa aku x rasa shopping 2 best?? aku rs org2 yg kata best 2 tipu laa ari ni..lpas setel keje dlam pkol 645..aku mula mencoret2 snarai perkara yang aku nk beli..aku kn mls nk g shopping lama2..
so..ni yang aku perlukan..
  • ciken frenkfurters
  • tooth brush
  • deoderont
  • mayonis
  • ciken nugget (tempura)
  • mix vege
  • mushroom
  • campbell spagethi sos
  • grape
  • maggi
  • jacob's oat biscuit
  • fresh milk
  • honey star
  • milo fuse
  • pad

wpon aku da tulis suma perkara yang aku na..aku masih perlukan 45 minit utk setelkn pembelian ni sumadan..wpon aku rs aku xde beli apa sangat...suma kos perkara ini adalah RM106.00

damn!!

kn dah kata..memenatkan bdan aku dan juga beg duit aku..huhuhuuh

Rabu, 20 Mei 2009

why??

how can i say goodbye to someone i never had?? why do tears fall for someone who was never mine?? why is that i miss someone i was never with?? and i ask why i love someone who's love was never mine?? i guess because i'm broken hearted

Selasa, 19 Mei 2009

so what??

mmg aku nk marah mmg xde sebab aku nk marah kalo d pikir2kn tp.. napa nk kena kerek sangat?? napa nk kena buat aku tunggu?? napa x trus d bgtau xleh?? saja nk buat aku marah?? saja nk buat aku bengang?? saja nk baut aku benci?? bagus laa.. mmg berjaya buat.. DAMN!!!

Rabu, 15 April 2009

surat untuk spek8

hye korang..ni aku nk buat pengakuan berani mati nih..juga nk mintak maap ngn suma org..tp sila jgn bunuh sya..sy x completekn mission 2009 lg..uhuxx lately..dlm masa 2 bulan nih..aku sbnrnya trasa ngn korg..sangat terasa..aku rs korg ketepikn aku..aku rsa aku tgh dlm masalah..tp korg x bg aku sapot secukupnya yg aku perlukn..aku rsa mcm korg xde d kala aku btol22 butuhkn korg suma..helpless buat akuy cari org lain..mrasakan korg bukan kwn terbaik utk aku..aku pk korg rsa masalah aku 2 enteng.pdhal kamu suma amat tau yg aku begitu perlukn dia..ilang dia..ilang bahagia aku.. tp sbnrnya aku selfish..aku ta pk btapa korg suma pon punya perkara yg perlu d pk..family..kerja..demand dr org2 sekeliling..dan aku lupa..bkn aku sorg je yg ada masalah yg aku sdg pk dan pk lg..aku lupa ada lg dua gadis yg sama kesnya dgn aku..ada gak lg iron lady yg pk family mcm aku..aku bkn sorg dlm kwsan berduri..korg pon sama dlm duri...kita d kwasan duri yg sama..cum alorongnya yg beza..sorry suma..sebetulnya aku rindu kamu semua..uhuhuhu

bercinta

lagu best dari faizal tahir..BERCINTA..the right song..on the right time..uhuxx..thnx faizal tahir..slalu menghiburkn aku..lalallallaaaa B.E.R.C.I.N.T.A. Benarkanku tuk berbicara bicara terus ke hatimu?..hatimu.. hati yang penuh rasa ragu jangan terus pergi tanpa mendengar ku begitu mudah untuk kau terus berlalu nanti dulu berikanlah waktu untuk aku untuk kamu ingatkah lagi waktu kau bersamaku kaku aku melihat mu lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu aku cinta padamu, benci padamu, cinta padamu ke tepi lihat ku berlalu pasti itu yang terbaik untuk ku tiada lagi mahu ku tahu tentang hidup kamu tentang mati kamu aku tahu engkau tahu apa yang mataku tahu apa yang kau tunggu mahu aku buka pintu ingatkah lagi waktu kau bersama ku kaku aku melihat mu sedangkan aku mahu kau tahu dengar kata ku aku cinta padamu benci padamu cinta padamu sakitnya aku membenci kamu sakit lagi mencintaimu dan aku pergi tapi kembali benci aku mencintai dirimu ku benci?. kamu? aku cinta?.kamu? ingatkah lagi waktu kau bersama ku kaku aku melihat mu sedangkan aku mahu kau tahu dengar kata ku aku cinta padamu benci padamu padamu?.. ingatkah lagi waktu kau bersamaku kaku aku melihat mu lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu aku cinta padamu aku benci padamu aku cinta aku benci padamu ingatkah lagi waktu kau bersama ku dengar kata ku aku cinta padamu aku benci padamu aku cinta aku benci

Sabtu, 4 April 2009

i'm get connected

yeahhh..
hari ini dalam sejarah..
on je laptop d umah...
hp wireless help mula kelip2
kelip2 ku sangka api..
ku cuba click di situ
status: connected
signal strenght: very low
uhuuuu..agak hampa di situ..
tapi..
bla Yahoo Messenger aku mula auto sign in..
satu harapan baru muncul..
namun...
akhirnya...

hebatla abg din..

baru nk rsa server kamu itu best

llallalallallala

p/s: khai..ko rsa aku masih perlukn broadband ke??kalo masih rsa..ko je la belikan utk aku..aku kn kdekut..lallalallaa

Rabu, 1 April 2009

so what??

dlu aku pnah kata jgn pernah suarakn menda itu kalo itu bukan yg akan ko buat.. dan kalo ko rasa ko x mampu buat dan kalo ko rsa ko ckp utk tenangkn aku buat seketika lupakan saja ckp mmg mudah.. nk buat?? hampas!! dan kehampasan ini akan buat aku bengang aku x perlukan janji manismu hey pretender..plz stop!!!!

Khamis, 26 Mac 2009

yg mana satu idaman kalbu

mekasih shepern..berjaya buat aku sakit hati..bukan shepern yg sakitkn aku..tp mlalui shepern hati aku sakit..tak paham??tny la org utk bg paham..
tajuk hot chatt smlm..lelaki kini lebih cenderung memilih perempuan cantik tp bodoh (bimbo) dr pompuan x brapa cantik tp bijak (brainy)..bdsarkn kajian..perkara ni berlaku sebab mereka para lelaki lebih berbangga utk menayangkan pompuan cantik ini kepada kwan2 mreka..
apa kata survey??bak kata sorg caller nih..lelaki yg begitu..menunjukkn dia seorang yg otak kosong..n dats y dia pilih yg otak kosong juga berbanding yg otak penuh..klo otak kosong d lawankn ngn otak penuh..yg otak kosong akn d rs x best..sbb he's nothing..maka si otak kosong adalah pilihan ideal..bijak gak pilihan nih..urmmm
kepada para lelaki yg berotak kosong..teruskn pilih si bimbo..kerana ia memang utk kamu dan sangat padan dengan kamu..dan si bimbo..jgn pernah berlagak dengan ke"bagusan" kamu mendapatkn si otak kosong..sebab..kalo kulit kamu disiat..yg tinggal hanya la muscle and bones..yg sama rupanya dengan si brainy..kalo dibuangkn lg muscle 2..ko mmg buruk gak..x ke mana pon chantek kamu itu..kepada si brainy..jgn penah sedih..kuciwa atau hiba dengan kehilangan si otak kosong..dia tidak bernilai..lgpon..kalo bdan kamu d belah2..kamu akn jd lbih hebat..kerana otak kamu klihatan jauh lbh mantap dari si otak kosong dan si bimbo..kamu lbih berharga..
para lelaki yg rasakn dirinya si otak penuh..jgn penah terpedaya dengan si bimbo..buktikn kamu bukan si otak kosong tp si otak penuh dgn pilih si brainy..andai kamu msih mahukn yg cantik..carilah si brainy yg bergaya a.k.a si superb..krana mereka lebih bernilai..namun...andai cobaanmu gagal..si brainy masih utk kamu..kerana si brainy lbih tau..nilai cinta kasih sayang..ahaxx
tahniah buat lelaki2 otak penuh ini kerana telah berjaya mencari si superb masing2..nabil dpt si superb pejah..ammar ada si superb jen..zain dngan si superb ezan..amat mok who has superb yashma..al pok punya si superb ah pek..kamal n si superb ida..soreh punya si superb ome..tahniah..ia memang pilihan bijak..kamu mesti pilih
kpada si superb2 yg lain..sila tunggu si lelaki yg benar2 berotak penuh..jgn plak terpedaya dengan lelaki si otak kosong..sebab aku x punya term utk pompuan bodoh lagi x cantik..hahahahhahaha
p/s: kalo kamu si otak kosong kata aku x cantik..kamu punya suka laa..kerana aku pentingkan komen si otak penuh yg aku ini cantik jua bijak..a.k.a si superb..yeahhhh

Isnin, 23 Mac 2009

cik beeHa

dh tatau apa nk buat ngn blog nih.. dh berhabuk mlampau2.. nk kata xde masa.. jen kata aku ada je masa nk emo hahahhaha tepat sekali jen dh lama aku pk.. tp aku x buat stelah skian lama.. aku nk buat laa maka.. dtg je ofis pagi nih aku amik air spt biasa utk buat bekpes cecah 2 biskut oat.. tangan aku mula bekerja.. shape itu.. shape ini.. utk membentuk satu perkara yg aku mau d labelkn begitu ia kecil..tp x mudah d kalahkn ia nmpak lemah..tp sangat berbisa ia d katakan menakutkn..ia juga menyerabutkn minda tp ia memberi kemanisan ia mampu mengubati ia juga bijak x akan penah sesat x akan pnah lost dlm idop dia kerana dia punya feromon yg mampu bawa dia balik ke tempat sepatutnya bleh kah aku jd spt ini?? doakan aku...

Khamis, 26 Februari 2009

fire drill

hihihihih...agak berhabuk di sini..tiada masa ropanya aku..wpon sangat rindu nk mencoret di sini..siyes..sgt byk procedure wpon menda yg simple..i don't like it..tapi kena la belajar adapt dgn menda alah ni.. dis is something interesting to share..fire drill..yg plg best aku buat dkat SCIPP..real sangat..siap bomba pancur2 air..kalo yg plg x best..dkt HP..stgh jam kitorg evacuate..bru la inche bomba sampai..pastu bangunan 2 aku rs x lepas spesifikasi laa..bomba xleh nk masuk pon..how bout this??
In a large multinational company ..............
A fire alarm rang at 4 PM in a large office
when almost all employeeswere in office (approx 5000).
As usual the entire office was evacuated within 3mins
& all employees gathered outside the office in the designated area
waiting for further announcement.
The Security Officer in charge made the following announcement:
"Dear employees -
with sincere regret I have been asked to announce that
for many of you it will be your last evacuation drill.
Due to the recession
the company is laying off almost 50% of its employees.
So when this announcement finishes,
I ask all of you to move back into the building
and if your swipe card does not work
then it means you have been laidoff
in which case you will not be allowed inside
and all your belongings will be couriered to you by tomorrow.
The Company has used this innovative approach as we didn't want to fillup the email box with lay-off mails and good bye mails in thousands
& also to avoid any fight inside the office
and the consequent security issue for all staff.
Hope you have had a rewarding career with us
and all the best ahead.
Please move back in & try your luck".
hahhahaa..i like this :)

Khamis, 12 Februari 2009

aunty..hihihih

ari ahad lepas aku ke KL
lagi..
hahhahahah..
kali ni dgn misi utk mengambil surat dr ezan
huuhuhuhu
nasib baik la surat ni penting
kalo x..mmg agak malas nk g amik
agenda utama ialah amik surat
konon lepas amik surat nk terus balik kajang
tp..
bla terdengar suara kanak2 itu
mmg aku mcm xmo gerak je
stelah aku bertanya
akhirnya..dia d bawa turun

mohd nabil yg dirindui

ouh..sangat rindu tgk senyuman dia mmg sangat nk cium bdak ni plak sangat gatal dia suka tgk pompuan.. dia juga suka bla pipi dia di cium berkali2 siap dia yg hulurkn pipi utk d cium huhuhuhu..sama la prangai korg bedua main2 ngn dia mmg tak rasa masa berlalu dgn senyum dia yg mencairkn hati.. adeihh..nsib baik ko masih budak kalo x mmg aku ngorat yg paling aku suka bila dia yg hanya reti sbut beberapa patah ni sebut aunty A.U.N.T.Y i likeee...hebat la nabil igtkn aku salah dengar.. tp bla dah berkali2...aku yakin dia sebut aunty hahahhaa p/s: anak2 buah aku panggil che cik..

Jumaat, 6 Februari 2009

diet vs berat badan

berat aku brapa ye skang?? dh sampai target ke blom ye?? alaa... dh lama aku x timbang berat brapa pon aku dah tatau.. tp.. kalo mengikut saiz pergelangan tanganku.. aku rs ia makin mengecil.. huhuuhu.. honey u shrinks me when u're not around.. hahahaha tp kn.. ari 2 aku jahit la baju kebaya kebaya ke mcm 2?? aku ckp kt makcik 2.. buat shape tp sy mau ia longgar bla ia siap..aku pakai ia ketat.. huhuh..maka terpaksa la makcik 2 alter semula.. apakah aku makin mengembang atau makcik 2 jahit salah apakah benar lebihan d perut makin bertambah? uhuhuh..kena sit up bebanyak nih.. yang paling aku pasti.. aku makan lebih banyak sekarang kalo dlu.. nk habiskn kfc colonel set pon susah.. skang ni kenny rogers 1 set selambe je aku abiskn siap bleh mkn menda lain lg.. mcm smalam.. 8.20am: milo n biskut oat.. 10 am: bread with risin plak 1 pm: nasi ayam 4 pm: goreng pisang 6.30pm: aku dh mula sangat lapar..tp tahan sbb nk tgk spaQ 8 pm: dh siap mkn mlm..nasi putih, ikan goreng n sayur lemak + ratah ikan goreng bersama mayo..nyumm222..sedaaappp 4 am: huhuhuh..aku dh mula lapar balik mcm mna nih?? aku penat la nk mkn byk kali n byk amountnya.. dlu mkn byk kali tp sket2.. skang?? uhuhuhuhuhuhu sapa ada penyelesaian??

Khamis, 5 Februari 2009

kehidupan d kajang

puhh..fuhhh.. dh tebal habuk kt blog nih hahahhaa apakah aku sgt bz smpi xde masa nk blogging?? a. ya..saya bz b. tdak..sy malas dua2 jwpn pon btol.. hahhaha sbb amat banyak la perkara nk d baca smpi rs nk muntah je huhuhu laptop ni amat berjasa bg aku baca suma menda 2 sampaikn.. d rumah..aku langsung x mo pandang ini laptop terceruk la ko tepi dinding tunggu la kaloa ada pelawat2 nk guna baru la dia berjasa d umah idop d kajang mmg buat aku amat berdikari mcm x perlu org skeliling kalo dlu..g lunch mcm sgt x reti kalo g sorg skang.. mmg aku lunch sesorg je dinner?? aku mula korek skill memasak aku yg dh lama x d aplikasi wpon percubaan pertamaku.. nasiku lembik (hampas pny beras wangi) percubaan keduaku BERJAYA bihun goreng yang lazat..puji pakcikku..lallalalaa pekan kajang aku explore sdr kt mna nk isi minyak.. mana bank.. mana pasar.. mna stesen komuter sumanya pon aku usha sendiri.. tp.. bla aku x jmpa barang2 yg aku nk d kajang aku sangat rindukn KL.. huhuhuhuhu tp..ni yg aku pilih life must go on..yeaahhhhh

Khamis, 29 Januari 2009

buat bekas pembayar gajiku

encik.. tahu x ari ni brapa haribulan?? sudah 29 Januari 2009.. apakah kalendar encik bermasalah? tahukah encik.. maybank2u dh penat menerima kunjungan kami ia bermula dari 27 Januari 2009.. kami mengunjunginya berkali2.. tp.. kami masih hampa.. bilakah ia akan berlaku? pertambahan nilai dalam akaun kami.. erti kata lain.. BILA NAK BAYAR GAJI KAMI?? jgn nk kata skang ni masalah ekonomi jgn igt kami tatau brapa portion yg kami dpt korg dh mark up sparuh dr yg ** byr suda laa.. bayar gaji kami cepat!!!budus laaa

Jumaat, 23 Januari 2009

body language and relationship

ni 2nd day aku kt MiRoS..smlm masa Muammar (ketua aku) bwak pusing2 berkenal2an ngn staf sini..diorg ada sebut psl wacana..kompius sketika aku..ropa2nya mmg sini stylenya setiap petang Jumaat akan ada talk..mcm2 hal la yg d bincangkan..kira ok orait aa..sapa xde keje (or malas nk buat keje)..bleh join kalo ada masa..tp kalo d luangkan masa lg bagus la..bak kata Muammar laa.. maka..aku konon baiknya join la menda alah ni.. d topic of d day is body language and relationship..presentor is a mamat..gaya dia mcm abg besar laa..huhuh..rindu la plak kt abg besar..ni intipati wacana 2..
how u know a girl likes you?
she tends to smile often
she playing with her hair
she's not crossing her hand
she touch her breast (mcm doul je)
she wet up her lips
she makes a shy or manja face
she talks a bit different with you (voice tone)
..
...
....
......
banyak la lagi sign dia
how u know a guy likes you?
the only 2 indicators are:
he smiles often..on everything you say
he put effort on you as guys show their love through action
aku lebih berminat dgn 2nd phrase..sbb aku pompuan..yg ats 2..aku pas kt ammar ngn nabil je la kot..eh..incik manouq..sy tau kamu baca menda ni..hahaha
2nd indicator whether guys like you or not buat aku pening..sorg ni gila take care psl aku..itu ini selalu ada..tp kata x syg aku..yg sorg ni plak..kata syg aku.tp x plak meyakinkn aku ngn his action..mcm mana??apakh indicator ni salah??fening laaa..
kepada kamu yg berkenaan..jgn pernah bilang sayang sama Rabihah kalo kamu x btol2 syg sama bliaw..sbb bliaw sgt hargai org yg bgtau dia direct face..dan bila kamu kata kamu sayang..sila tunjukkn kamu sayang..kerana pembuktian itu satu menda yg penting bg Rabihah..fikir2kan..selamat mengaplikasi..yeaahhhh

tol gate girl

its my first day working in MiRoS..aku gerak dr Kg. Baru pkol 7 pagi..konon je nk gerak sblom subuh or dan2 pas subuh..tp..sbb nk jemur kain la itu la ini laa..pkol 7 la gak aku gerak..hehhhe..drive d pagi2 hari itu syok rupanya..kete x banyak..rs segar je..mcm syok berangan..cilok sana..cilok sini..tiiittt..aku pakai touch and go je..wpon aku x sure brapa sen ada dlm kad 2..ok..lepas.. drive lg..x yah speeding2..aku msih awl..mata aku d jalan raya..tp minda aku..tah laa..mana tah dia g zoom malaysia..mind body problem sungguh laa..tetettetet..bg signal exit kajang..wahhh..sudah smpai kajang..aku dh masuk lane TnG dgn sangat eksennya..mula meraba2 cari TnG card aku..tp.. opss..d manakah ia??aku cari lg..slambe bodo je aku park Shawn depan lane TnG..buat mcm lane 2 aku yg punya..cari d bwh seat pemandu..takde..tmpat bukak pintu..pon xde..dkat pedal2..pon takde..dlm handbag..xde jugak..alamak..mcm mna nih???adeihh..otak aku mula bekrja..nsb baik mind 2 dtg smula d kala ia dperlukn..aku mngambil keputusan utk membelok ke lane tunai..mesti honda smlm 2 bengang ngan aku..hahaha.. tol gate girl: mintak kad aku sengal: kad...kena ada kad eh..urrmmmmmm tol gate girl: ye laa..kad tol aku sengal: hehehhe..td kn kak..sy pakai tounch n go...pastu skang nih sy cari x jmpa la plak..mcm mna ye.. tol gate girl: mcm 2 plak..xpe lahh..park kete kt sana dlu..cari dlu kad 2.. pastu dtg sini aku sengal: huhuhuhu..baek laa dengan mengonngya aku ke tepi jln..cari pny cari..mmg x jmpa laa..mana la aku letak menda alah 2..akhernya aku give up..buat bodo..pandang menda2 lain..usha org sbelah..pastu cari smula..akhernyaa..ia d sana..hahhaha..ada kt celah2 kertas..ni jazilah laa..ingat Shawn ni file ke??huh!! lpas jumpa kad 2..aku trus g bayar balik kt tol..pdhal memulanya aku pk mls nk g byr balik..nk gak tau apa yg akn jd kalo aku x bayar..apakah aku akn d saman??akankah pihak PLUS main kejar2 or buat scene impak maksima dengan aku atau...mls la nk pk..kang berdrama plak d hari2 pertama aku nk keje..hahahaha lpas bayar dan bergelak ketawa dgn kakak tol..aku meneruskn perjalann ke MiRoS..hey MiRoS..here i come..gla awl..730 am dh terpacak..hahahha

Selasa, 13 Januari 2009

master exam

huahauhhhauaa..ini lah menda yg menyebbkn saya sngt cuak..smpi minggu lpas berkali2 sy mendapat serangn..serangan gastrik jua migrain..(gaya mcm x penah exam je aku nih) persoalan telah d lontarkn oleh cik peach..amacam exam??ok??dua paper dh lepas..ok laa..dis wiken plak lg 2 paper..1 dh tau apa yg kna baca..lg satu..aram jadah tatau apa nk baca..uwaawwaaa.. spt biasa..kalo pekse mesti study kn..korg tau la aku study mesti tangan aku gatal nk mind map..wpon masa dh xde..aku nk gak mind mapping..hasilnya..kluar la mind map utk 2 subject ni..aku kelek je menda ni ke sana ke mari..hatta kuar g mkn pon aku bwak..smpi pakcik pon tego..pakcik..ko cuak ke aku asik bawak notes??pdahal aku bawak je..(pakcik lebih menarik utk d tengok..hahhahaha) cite psl mind map..aku hangin ngan sorg mamat ni..dia ni ada je menda dia nk cari psl ngn aku..bla dia nmpak aku ada mind map..dia gelak2.."ingat ni pekse zaman dulu2 ke ada mind map bagai?ni master laa..1st degree bleh la nk buat mcm 2"..ish..ko pehal??aku dh angin dh..tp last2..pinjam gak mind map 2 g potostat..eiii..dh ludah jilat balik...keji..huhh!!! dh abis sesi luahan x puas ati..hahahah..nk tau beza degree's exam ngn master exam??xde la beza mana pon..utk cara blajar aku..masa degree..ada bro rasyid nk tolong kejut pkol 4 lpas aku tdo pkol 10..aku akn study dgn tekunnya smpi subuh..skang..ijan yg jd mangsa..dn malam ni..pakcik plak..hahhaha..(mesti pat bakul dia bebel kalo dia tau aku stay up g soping kt chow kit..apdet blog..masak2..hahhaha)tp kn..napa ye..wpon aku dh bangun..aku x akan mampu balaja dgn tekun smpai subuh..mesti kantoi d tengah jalan..adiehh cara pekse plak??lebih kurang je kot..cuma master kna baca whole course utk pekse..dlm dewan pekse..sama je cara peksenya..dgr sok sek2 mcm kita pekse dlu aa..tp ni lg havoc..mcm ckp normal2 je nadanya..sempoi laa..mmg master btol..toyol??yg jdkn meja 2 kertas..x yah cite laa..yg lg master..bwak notes n tgk kt toilet..yg upgrade sket...tepon talian hayat..mmg mantap..dh nama pon master..ahhahaha..ni suma abg2 2 yg buat..aku x buat pon..baik kn aku bahagian sok sek2 nih..ada cite plak..hihihihih..ia melibatkn 4 manusia..kita namakn dia A,B,C dan D..ini adala kejadiannya..
C tatau jwapn objektif no 13
C jenguk jawapan B
B pon tatau..
B jenguk jwpn A (A ni bijak sket biasanya)
hasil jwpan A ialah A for apple..kemudian..
D: pstt..pssttt..C..jwpn no 13 ko salah laa
C: apa jwpn dia??
D: jwpn dia B laa
maka..si C menukar la jwpn kepada B for ball..B pon dgr yg D ni ckp..lalu tukar jwpn kpd B for ball..A nmpak B tukar jwpn kpd B for ball..dia pon tukar la jwpn kpd B for ball jugak..adeihh..sderet tukar jwpan..dan sederet jugak akan ilang satu markah..sbb jwpn sbnrnya adalah A for apple..hhaaahaha...i liiikkeeee..ini la cara peksenya..x kira la master ke degree..sama je laa..slagi kita d Malaysia..hahahah..enjooyyyy

Isnin, 12 Januari 2009

ajarin aku

d kala kebosann menunggu hari2 terakhir kt HP nih..tangan ni gatal la mencari sumber hiburan..yeahhh..crunchyroll yg bakal d tinggalkn tak lama lg..belek punya belek...ini cerita yg menarik mata aku lebih lama..
::Please teach me English::

Ni cite Korea d mana menunjukkan betapa masyarakat Korea menghargai bahasa mereka dan tatau ckp english..wpon org 2 pegawai..oleh kerana 1 incident..pompuan ni d suruh attend English class..kat sana dia jmpa sorg mamat gentleman yg agak poyo..kerana jatuh chenta..maka terhegeh2 la pompuan ni..buat semua menda..sgt klakar dan comel..

yg saya suka? .: kesungguhan pompuan mengusha mamat 2 .: kejelesan pompuan ni..smpai sanggup cucuk punggung teacher dia .: cara cikgu dia jatuh chenta ngn student .: usaha mengajar babi kenal ABC .: ugutan2 yg mengong .: keadaan org2 sekeliling yg x psl2 kna blaja English yg saya x suka? .: xde..sy suka sumanya sy bagi 5 bintang..sbb cite ni berjaya buat sy gelak ketawa tanpa hiraukn org2 sekeliling..hahhaha..maap ye suma..mmg xde keje la skang..nk tengok??sign in je kt http://www.crunchyroll.com/ senang je kn..layyyaaannnn..perot da bunyi..balik makan la plak..hihihi

Khamis, 8 Januari 2009

belon apung

hahhahaha..meh kita gelak ketawa dgn tajuk yg poyo ini.. ia mmg poyo..tp napa tah.. masa type menda nih tringat ngn abg long ank ibu?? adeih..bola2 api btol laa tp..itu yg aku rs..trasa d dalam sbijik belon belon yg d tiup oleh pakcik ia hasil drpd penerus terangan.. seperti kata sahabat srwak.. speak up ur heart bit.. dan itu yg aku lakukan hasilnya..aku mmg dlm belon belon yg dlengkapkn dengan apa yg diperlukn utk buat ia terus terapung dan terbang bila ia berlaku??lpas lagu ini dpinta slps edisi heart speaking:
BILA DIRI DISAYANGI
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu,
terasa dirikuKembali dipandu
Engkau pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri
aku cuma berharap.. belon ini tdak d pecahkn lg.. trus buat aku terbang tp..kalo ia pecah juga.. sesungguhnya aku pasrah.. kurang2nya aku bahgia wpun seketika cuma :) abg long..ibu masih dgn resolution itu membiarkn dia bebas dgn tenang tp..kalo dia yg dtg.. ibu masih x mampu nk menolak

Selasa, 6 Januari 2009

cili dan jerawat

hahahha..menda 2 alah ni aku ta pnah langsung terpikir ada kaitan..tp mlm td..bertempat d kedai nasi ayam nyam222..ia telah dbongkarkn..kebenaranya??masih memerlukan pengkajian: man: aku rasa..aku xleh mkn la kalo ko masak..aku kn x mkan manis lady: xde la manis..biasa2 je laa.. man: pedasnya?? lady: aku skang kn kawn ngn abg2 2..diorg gila mkn pedas..mkn roti canai pon letak cili..aku pon trikut2 man: makan la cili byk2..naik jerawat pdan muka lady: gelak ketawa xleh tahan..apalah kaitan jerawat ngn cili man: aku ckp ni xnk dengar..muka ko dh la senang dpt jerawat..nk degil gak..x caya try laa..kalo byk jrawat aku tatau.. lady: ko ni tak logik laa..ko mkn byk je cili..ok je man: aku kn mkn buang biji..biji dia yg buat naik jerawat 2 lady: oooo..otak imaginasi dh membayangkn biji2 cili menempek d muka sbg ketulan2 jerawat..lalu..hahhahahaha..aku ketawa lg man: suka ati ko laa.. aku rs menda ni sgt lwak laa..tp..bila aku recall..a'aa laa..aku tumbuh 3 jerawat baru..lpas aku mkn roti canai cili..hhuhuahuahauha..apakh ini kebetulan atau kebnaran?? bisik2: aku rsa pasni pini tanak mkn pedas lg..hahhahaha

Ahad, 4 Januari 2009

spek8 day out

bila d congak2..ia suda amat lama rsnya sudah 4 bulan aku x lepak ngn korang.. merujuk kpd day out kalo kuar pon.. g mkn mlm je kejap.. n our beday celebration.. ari ni..kita mampu luangkn masa bersama.. akhirnya puas ati.. tercpai impian nk celebrate beday ah pek.. maap la pek.. lambat sbulan..tp aku x pnah lupa..hehehe jogging yg d rancangkn x dpt d laksanakn kerana kesilapan teknikal maka..rancangan bermula pd pukul 1045 bila jentaro smpi d stesen kg baru lepak2..bekpes ngn fresh milk n kuaci.. hahah..gila sehat tunggu cik pin n cik kinz yg akhernya join kami kunyah kuaci gila mereng laa lunch..shopping..itu adalh aktiviti sale yg ada telah mendorong aku pilih 3 pasang kasut tp..aku trasa mau bagi penampar kapit je dkat salesgirl 2 bila stelah sekian lama tunggu.. kakak..kasut ni ada sbelah je..lg sbelah ilang laa mengong laa..ini mcm pon ada ke?? tp akhirnya aku pilih spasang je kasut ia cantik..juga berbaloi spoloh hengget je..hahaha kami terpaksa berpisah di situ akhernya.. sbb cik kin kna balik segera.. jentaro plak.. xleh balik lmbat..sblom 7.30.. gila cendalawan la ko (xmo la kata cinderella) akhirnya..tinggal la aku ngn cik pin kami mengambil keputusan utk memesan pizza aja kami suda mls nk menunggu.. d umah pon bleh mkn apa.. maka si penghantar dtg.. xde duit kecik ke kak??sy xde baki nih hampeh pnya bdak..ko igt aku nih kdai ke nk ada duit2 kcik bliaw mensajes g tukar duit n kembali semula.. tunggu pny tunggu pny tunggu.. akhirnya dia kembali..lepas nmpak aku d muka pintu (mula2 dia bwak laju je dpan umah aku..mcm tanak bg belen aku je) tp..xde la kak..sy g anta pza dlu..jap lg sy anta belen aku dgn muka penjahatnya..ok.. tp pastikn dtg balik..kang akak tepon mgr kamu bru tau.. akhernya dia kembali..hahaha sekian saja cite ari nih aku pon da ngantuk thnx spek8..i had a great day with u guys...muaahhhh

Jumaat, 2 Januari 2009

my 1st January 2009

hohohohoho..eppi new year everyone..ahaaxx..moga2 korg suma mempunyai hari2 yg best pd 2009 nih..n hopefully it starts with happiness.. happy??my 1st January is a happy day for me..started with solat subuh..aku da mula pusing2 siap2 nk g jogging..tgh panaskn kreta..pakcik da tepon kata nk join aku jogging wpon smlmnya ckp mls..apa2 je laa..aku mengambil iktibar kata nabil "dia boleh jd kwn yg sangt baik..tp dia x sesuai utk jd lelaki yg patut ko chentai" bertitik tolak dr itu..aku mls pk byk..aku pegi je jogging..x tunggu sesapa..aku bleh bdiri d ats kaki aku sdr..ops..x jugak..aku dh x mampu berdiri sblh ats kaki kanan..kaki kanan aku msih blom pulih spnuhnya..huhuhu..ia buat aku goyah..moga pendirian aku x segoyah kaki kanan ku..yg x d beri nama gayah..kakiku..sila la kembali normal siap jogging..aku buka tv..yeahhh..katun taim..da lama aku x nengok katun..lama x gelak2..polly pocket..anda suma sgt comel laa..tp tgk cite polly..buat aku pk apa yg aku buat utk pakcik..biar hati kita sakit..kecewa..asl org yg kita syg happy..sama la kita polly..tp akhernya..john pocket sedar..yg dia buat 2 salah n bkn yg terbaik utk polly..mungkinkah pakcik akn sedar??aku berhenti berharap bila conan bru nk masuk 1st iklan..pakcik dh smpai umah aku..tp aku nk tgk conan..mcm mana ni..mna yg patut aku dulukn??pakcik...huhuhu..tettt..salah..sy utamakn conan..hhahahha..tp sbb ksian..lg 5 minit nk abis conan..kami mula gerak utk makan..aku nk brunch ikan bakar psar kramat..wpon pakcik x nk..aku nk jugak..x kesah..tp akhernya kami membuang masa dlu..amik la kanak2 bwah umo dlu on d way nk g psr kramat..aku ngn anam sebuk cerita psl highland tower n bukit antarabangsa..wondering mcm mna aa rupa kejadian..pakcik selaku driver yg bagus telah membuat lencongn ke bukit antarabangsa..kami buat lawatan sambil belajar..menyayangi alam..aku impress ngn satu umah nih..skeliling dia suma ranap..umah dia langsung x terusik..dlm ati aku..org umah ni jenis baik kot..sbb 2 dia d selamatkn..insyaAllah.. tamat lawatan..kami mneruskn perjlann..nmpk zoo negara la plak..tetiba je aku gatal nk g zoo..oleh kerana pakcik mls nk layan..ku ajk kanak2 bwah umo..dgr persetujuan kanak2 bwh umo..pakcik wat kputusan..lain kali kita dtg nait safari..tp bkn mlm ni..waaa..sy rs mau clap2..yeahhh makan ikan bakar d pasar keramat..mmg x perlu d terangkn lg..bestkn spek8 skelian..amt bagus kerana pakcik suda hafal semua yg saya mahu..kami makn bersungguh2..pakcik sgt slera..dia mintak lg nasi tambah..erkk..dia x prasan ke yg sy dh letak suku dr nasi sy dlm pinggan dia awl2??bla d bgtau lpas mkn..bru dia bebel..patutlah rs kenyang sangat n rs nasi ni sgt lambat abis..pakcik2..abis mkn..adlh masa utk tdo..zzzzzz.. mlm menjelma..sy tlah berusaha bsungguh2 buat assignmnt smbil donlod lagu utk pakcik..pakcik suh sy buat smpi siap..sbb kalo x setel dia tau sy akn mudi..dn dia adlh mangsa utaama..hahhaha..padan muka kamu..pakcik kata dia nk g mnum kt danau kota..otak sy mula menjanakn imej yg pakcik pegi bersama pompuan yg d ushannya..tp..kwn2..sy ta sakit ati lg..sbb sy sematkn dlm kpala bahawa dia hnya bleh jd kwn terbaik sy..tp sy ada gak menyindir pakcik..haahha pembuktian d lakukn dgn misscall dr kanak2 bwah umo..utk menyatakn bahawa kanak2 bwah umo ada d sana bsama pakcik..eh..napa sy mcm gumbira??alamak..sila jgn goyah..huhuhuh..abis proses mlepak..pakcik mula menjadikn sy monyet..spt biasa..repekn banyak terjadi..pakcik gula2kn sy... "xpe laa..nnt aku mintak keje kt kajang..pastu aku duk sana..sama ngn ko" bila sy kata sayangnya pakcik sama sy..pakcik gelak ketawa..huhuu..bil..ibu tau ia hanya satu gula2..tp..napa ibu suka??uwaaaaa..my resolution... **akhernya suma assignment ku SETEL..yeahahhh