Selasa, 24 Mei 2016

Dihargai..suka atau tidak?

Untuk menjawab soalan di atas, perkara yang perlu difikirkan adalah..ada ke orang yang tidak suka dihargai? cik bit adalah seseorang yang suka menghargai diri sendiri. bila mencapai sesuatu perkara yang dihajati, cik bit selalu memberi hadiah pada diri sendiri. contoh mudah, bila siap satu laporan, cik bit bagi badan jus yang sedap atau sebuah lagu untuk nyanyi kuat-kuat. bagi je apa saja untuk rasa diri sendiri happy, tak perlu tunggu dihargai oleh orang lain.

tapi, rasanya lain bila dihargai oleh orang lain. big boss cik bit sangat suka konsep reward ni. bila dia rasa cik bit achieve sesuatu benda, dia akan berikan peluang untuk cuba perkara baru pula. peluang bukan semua orang dapat, kan? dan dengan peluang yang diberi ni, cik bit usaha lagi sehabis baik. rewardnya, setiap tahun sejak 2014 cik bit pergi meeting oversea. hahhaha. walaupun konsepnya pergi meeting, tapi, siapa je yang dapat pergi meeting peringkat global sambil kenal negara orang? seronoknya lain macam walaupun cik bit tak penah dapat APC. hahhaha


L'Horloge Fluerie, Geneva, Switzerland (2014)

Washington, United State of America (2014)

Church near my hotel, Sao Paolo, Brazil (2015)

My favorite activity on flight. Capturing the sky :)

dan sekarang ini, cik bit berjinak-jinak pula dengan dunia perniagaan kecantikan. Serius, tidak tercapai akalku yang diriku akan membuat perkara ini. Dunia Mary Kay yang penuh dengan penghargaan. Tak pernah dalam hidup, selesai sesuatu kursus, dapat token penghargaan selain sijil. Tapi, dengan Mary Kay, dapat pin comel. padahal kursus tu hanya setengah jam di rumah Sales Director. haahhaa


Penghargaan berterusan apabila kami ada konsep Monthly Ordering Bonus (MOB). Setiap bulan, dengan setiap pembelian dengan mata tertentu, kami akan menerima barangan percuma. Biasanya, barangannya adalah produk penjagaan kulit atau mekap Mary Kay. Maka, berialah mendapatkan mata untuk produk yang best secara percuma. Namun, untuk bulan May 2016, MOB nya luar biasa..kami ditawarkan dengan bag. hoohohohoh. Maka, dengan usaha, cik bit mendapat ini...

Bak kata El, sekarang asyik pakai barang limited edition saja. Of course, hanya konsultan Mary Kay saja punya beg begini

sebelum itu, cik bit telah mencapai pencapaian Ladder of Success (LOS) bila dapat mengumpulkan mata Saphere untuk suku tahun. Mary Kay bagi hadiahnya, Sales Director bagi hadiahnya. Ingatkan ia habis di situ sahaja, rupanya tidak. Unit pula memberi hadiah iaitu penyertaan dalam kelas Profesional Advance Make Up (PAMU) secara percuma. Di kelas ini, kami diajar tips dan cara mekap dengan lebih baik.Gila best..asyik dapat hadiah je.

Hadiah LOS daripada syarikat
hadiah LOS daripada Sales Director. Beg mekap utk pencapaian LOS, dompet untuk early ordering dan cermin dan sikat super cantik untuk New Consultant Bonus Completion
Dan ini, hadiah LOS daripada unit. Ilmu yang berguna:

Sales Director Aty sebagai cikgu kami. banyak tips diperturunkan
Sebelum dan selepas mekap secara profesional

Seronokkan? Cik Bit happy dengan penghargaan ini semua. Ia menyeronokkan dan sangat mendorong untuk melakukan lebih baik. Di Mary Kay, anda usaha, anda dapat ganjarannya..tanpa disekat. Maka, pilihlah sendiri tahap yang anda mahu. Anda juga boleh merasa keseronokan cabaran ini..jom sertai kami. Dapatkan kulit yang cantik di samping penghargaan yang menyeronokkan :)


yang bahagia,
cik bit si perunding kecantikan bebas Mary Kay
014 322 940

Catat Ulasan